En Sogama encomian o repunte do 25,3% na reciclaxe durante o confinamento

08/05/2020

Línea Verde

info@lineaverdemunicipal.com

Despois dunha análise da evolución do lixo que chega e trátase no complexo ambiental de Sogama, situado en Morzós (Cerceda), durante os meses de marzo e abril, e tomando como referencia o mesmo período de 2019, a xeración de residuos convencionais (bolsa negra) nos fogares galegos aumentou nun 2,51%, pasando das 124.836 toneladas ás 127.970. E todo iso tendo en conta que os servizos de hostalería e do comercio comerciante polo miúdo víronse abocados ao peche desde o 14 de marzo co gallo da posta en marcha do estado de alarma.

Os datos facilitados por Sogama indican que a maior produción de restos non contaminantes «fíxose especialmente evidente durante a segunda semana de confinamento debido, con toda probabilidade, á profunda limpeza que as familias fixeron nas súas casas, liberándose de trastes vellos, roupa e outros obxectos fóra de uso A partir de entón, e aínda que con picos, as toneladas de lixo recibidas en Sogama comezaron a baixar lixeiramente».

A bolsa amarela tamén aumentou durante o confinamento. Pasou das 4.220 toneladas durante os meses de marzo e abril do 2019 ás 5.289 no mesmo período deste ano, o que se traduce nun incremento do 25,3%: «Isto significa que os veciños dos 295 concellos adscritos a Sogama, non só manteñen o seu compromiso coa reciclaxe, senón que a súa colaboración viuse acrecentada durante a corentena». 

E argumentaron estas cifras: «Tomando en consideración os materiais que chegan ao complexo, púidose deducir un maior consumo de alimentos envasados: plástico, briks e latas de conservas e refrescos, ao que se suma tamén unha maior adquisición de produtos de limpeza e desinfectantes».

Consumo responsable


Desde Sogama recordaron a necesidade de levar a cabo un consumo responsable e solidario e recomendaron revisar a neveira e a despensa coa idea de dar saída primeiro aos produtos máis antigos, planificar as compras e ter en conta as particularidades dos produtos perecedoiros para evitar que todos estes restos acaben no cubo do lixo.

CARBALLO / LA VOZ DE GALICIA

Cerrar [X]Uso de cookies

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y recopilar datos estadísticos sobre hábitos de navegación. El uso de cookies es necesario para la notificación de incidencias. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede obtener más información, o bien conocer cómo cambiar la configuración, en nuestra Política de cookies